Ομόλογα: Αύξηση τιμών – Υποχώρηση αποδόσεων

2 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2016

Με χαμηλό όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε ελαφρώς το ένα εκατ. ευρώ η σημερινή συνεδρίαση στην εγχώρια αγορά ομολόγων κινήθηκε σε μέτριους ρυθμούς όπου σημειώθηκε εκτόνωση των πιέσεων της περασμένης Παρασκευής.

Ετσι αυξήθηκαν οι τιμές των ελληνικών ομολόγων και υποχώρησαν οι αποδόσεις.

Ειδικότερα το ετήσιο κρατικό ομόλογο είχε τιμή στα 94,65 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να ανέρχεται στο 8,94%, το 3ετές κρατικό ομόλογο είχε τιμή στα 88,50 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 9,61% ενώ το 10ετές ομόλογο αποτιμήθηκε σήμερα στα 68,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να ανέρχεται στο 8,58%.

Το spread του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στις 868 μονάδες βάσης ενώ τη Παρασκευή 24 Ιουνίου είχε ανέλθει στις 882 μονάδες βάσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου