Με μάχη μεταξύ κεντρικών τραπεζιτών ξεκινάει η εβδομάδα καθώς στην ΕΚΤ αυξάνεται ο διχασμός σχετικά με τις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στον απόηχο του Brexit. Από τη μια, ο σκληρός Γερμανός Weidmann ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για περαιτέρω μέτρα στήριξης εξαιτίας του Brexit και από την άλλη ο Γάλλος, Coeure, ο οποίος τόνισε ότι η αδυναμία λήψης νέων αποφάσεων μετά από το Brexit αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ΕΕ και συμπλήρωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να προσφέρουν ακόμα περισσότερη ρευστότητα αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Στην Αγγλία, οι ενέργειες αντιμετώπισης του Brexit έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα επιθετικά. Ο Mark Carney της ΒΟΕ, εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα από το Brexit και ταυτόχρονα παρενέβει προσφέροντας ρευστότητα στις τράπεζες και προσπαθώντας να εξομαλύνει τις συνθήκες ώστε να αυξηθεί ο δανεισμός. Σε κυβερνητικό επίπεδο, ο George Osbourne ετοιμάζεται να μειώσει το φόρο των επιχειρήσεων στο 15% από 20%, καθιστώντας τον, τον χαμηλότερο εντός των G20. Σχετικά με το Brexit, η ενεργοποίηση του άρθρου 50 δεν αναμένεται εντός του 2016.

  • Αβεβαιότητα προκαλεί το σενάριο της ακυβερνησίας που προκύπτει μετά από τις εκλογές στην Αυστραλία. Χαμηλότερα το AUD.
  • Με κέρδη διαπραγματεύονται οι ασιατικές αγορές καθώς η Wall Street πραγματοποίησε τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη της χρονιάς.
  • Σε όλο και χαμηλότερα αρνητικά επιτόκια διαπραγματεύονται τα ιαπωνικά ομόλογα.
  • Ο χρυσός συνεχίζει να κινείται υψηλότερα και αυτό δε συνάδει με το κλίμα risk on που υπάρχει στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.323 Υψηλό: 1.344 Χαμηλό: 1.320 Κλείσιμο: 1.340

04 07 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να κινείται ανοδικά δοκιμάζοντας και πάλι την αντίσταση στα $1.357. Μια ανοδική διάσπαση της αντίστασης αυτής θα έπρεπε να αντιστρέψει το risk on κλίμα που επικρατεί στις αγορές από την περασμένη εβδομάδα και να οδηγήσει και σε νέες αναταράξεις στις αγορές. Ωστόσο η διάσπαση δεν αναμένεται ότι θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε ιδιαίτερα ακραία επίπεδα. Παραμένουν βέβαια σε θετική περιοχή, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει μια διορθωτική κίνηση προς τα $1.320 πριν υπάρξει μια νέα ανοδική προσπάθεια. Η νέα έντονη εβδομαδιαία άνοδος του S&P 500 έχει αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για την επόμενη κίνηση στο πολύτιμο μέταλλο. Σε κάθε περίπτωση, η άρνηση διόρθωσης, επιβεβαιώνει την ύπαρξη ισχυρών χαρτοφυλακίων στο χρυσό.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.344                1.357
1.335                1.370
1.320                1.384
1.300                1.410

Facebook Comments