Σταθάκης: «Σε 5-6 εβδομάδες η ρύθμιση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια

3 λεπτά ανάγνωση
20 Σεπτεμβρίου 2016

Στις επόμενες 5-6 εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις «κόκκινες» οφειλές των επιχειρήσεων προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Ο υπουργός σημείωσε πως η προωθούμενη ρύθμιση αφορά όλες τις κατηγορίες των επιχειρήσεων, ενώ σημείωσε πως με αυτή τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία κλείνει όλη η νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια.

Όπως είπε ο ίδιος, πρόκειται για έναν εξωδικαστικό μηχανισμό μέσω του οποίου θα κρίνεται αφ ενός η βιωσιμότητα μιας επιχείρησης και αφ ετέρου θα προτείνει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο θα επικυρώνεται από δικαστή.

Όπως είπε ο υπουργός είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζών να φτιάξουν εάν θέλουν δικούς τους μηχανισμούς ή να επιλέξουν άλλες λύσεις όπως της πώλησης των δανείων, για να σημειώσει πως το θεμαικο πλαίσιο έχει καλύψει όλα τα θέματα των κόκκινων δανείων και το θέμα είναι πως θα διαμορφωθεί η δευτερογενής αγορά.

Επίσης πρόσθεσε ότι η γρήγορη διαχείριση των κόκκινων δάνείων θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να αναχρηματοδοτήσει την ελληνική οικονομία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα