Εκπλήξεις από το Mario Draghi χθες, ο οποίος αναστάτωσε τις αγορές και συγκεκριμένα το EUR, προκαλώντας ισχυρή αύξηση της μεταβλητότητας.

Ο Mario Draghi ανακοίνωσε την αλλαγή στους όρους του QE και συγκεκριμένα τόνισε ότι το QE θα συνεχιστεί μέχρι και το Δεκέμβριο του 2017, αλλά από τον Απρίλιο του 2017, θα υπάρξει μείωση του μηνιαίο ποσού αγορών ομολόγων στα €60 δισ. από τα €80 δισ. που είναι σήμερα. Επίσης, άλλαξε και τις παραμέτρους στα ομόλογα που η ΕΚΤ αγοράζει ώστε να μη βρεθεί αντιμέτωπος με ελλείψεις στην αγορά ομολόγων. Το EURUSD εκτοξεύτηκε μέχρι και πάνω από τα 1,0870 αλλά στη συνέχεια αντιστράφηκε βίαια με αποτέλεσμα να βρεθεί κάτω και από τα 1,0600. Η ομιλία Draghi και οι ενέργειες της ΕΚΤ, δεν είναι και τόσο dovish όσο θεώρησαν οι αγορές, καθώς ο Draghi ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο και μετά θα υπάρξει κάποιου είδους tapering. Ωστόσο, η αύξηση της χρονικής περιόδου, ήταν αυτή που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του USD.

  • Οι ισχυρές απώλειες στο EUR, δε συνοδεύτηκαν από αντίστοιχη δυναμική σε άλλα ζεύγη.

  • Κέρδη 1,20% για τον Nikkei που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κλείσει πάνω από τις 19.000 μονάδες.

  • Ανάπτυξη για την Ευρωζώνη το 2017 βλέπουν στελέχη της ΕΚΤ. Σημειώνουν επίσης, ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού απομακρύνθηκε.

  • Συνεχίζεται το ανοδικό ράλι στη Wall Street.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα:  Υψηλό:  Χαμηλό:  Κλείσιμο:

09 12 16 eurusd

Η ισοτιμία κατάφερε να οδηγηθεί στην περιοχή πάνω από τα 1,0850 την οποία και είχαμε οριοθετήσει ως την πιθανότερη για νέες πωλήσεις. Οι θέσεις αγοράς από προηγούμενες αναλύσεις μας έχουν ήδη κλείσει και πλέον σε αυτά τα επίπεδα και με την ισοτιμία πάνω από 200 pips χαμηλότερα, εξετάζουν αν υπάρχουν οι συνθήκες για μια νέα ανοδική κίνηση. Μια καλύτερη προοπτική για νέες αγορές θα είναι η εκ νέου δοκιμασία των πρόσφατων χαμηλών και για την ώρα φαίνεται ότι οι πωλήσεις προς εκείνη την περιοχή μπορούν να φέρουν κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη για τους επενδυτές. Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες συνεδριάσεις καθώς οι κινήσεις είναι πολύ έντονες. Συνήθως, συνεδριάσεις όπως και η χθεσινή, καταλήγουν με νέες απώλειες στις επόμενες ημέρες.

Στηρίξεις            Αντιστάσεις

1,0580                1,0635
1,0555                1,0660
1,0520                1,0700
1,0490                1,0730

Facebook Comments