Στήριξη στο ερευνητικό έργο 2 νέων Ελλήνων επιστημόνων δίνει η ΒAYER
Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής του ανθρώπου έδωσε η εταιρεία BAYER
Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής του ανθρώπου έδωσε η εταιρεία BAYER
Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής του ανθρώπου έδωσε σε δύο νέους Έλληνες επιστήμονες, η εταιρεία BAYER μέσα από τα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ραφήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας της εταιρείας, στο πλαίσιο των οποίων θα λάβουν όχι μόνο την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και την υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer.
Το έργο του κ. Τασάκη εξετάζει μία νέα, βασισμένη στις εξατομικευμένες θεραπείες, προσέγγιση για τις μολυσματικές ασθένειες που αποδίδονται σε παθογόνα βακτήρια, ενώ η έρευνα της κας Φαλλίδα έχει ως στόχο να διερευνήσει τη σύνδεση της κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
«Το πρόγραμμα υποτροφιών του Bayer Science and Education Foundation δεν είναι απλά μία πρωτοβουλία χορήγησης χρημάτων. Υπάρχει μία ισχυρή και ζωντανή δυναμική που δομεί την όλη διαδικασία επιλογής και υποστήριξης πίσω από αυτά τα προγράμματα» σχολίασε με αφορμή την εκλογή του ο κ. Τασάκης.
Από την πλευρά της κα Φαλλίδα υπογράμμισε: «ο ρόλος οποιουδήποτε φορέα και πολύ περισσότερο της Bayer, που είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες, είναι όχι μόνο σημαντικός αλλά και αναγκαίος και πολλαπλά ευεργετικός, με το να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την έρευνα για την υγεία και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του ανθρώπινου αλλά και του ζωικού βασιλείου».
Τα διεθνή Προγράμματα Επιχορήγησης Έρευνας του Bayer Science and Education Foundation απευθύνονται σε απόφοιτους (έως και 2 χρόνια), φοιτητές σε προχωρημένο έτος των κύριων σπουδών τους ή σε μεταπτυχιακό / διδακτορικό επίπεδο, οι οποίοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια ειδική μελέτη / ερευνητικό έργο / ειδικό πρόγραμμα σπουδών στη Γερμανία. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος τομέων έρευνας όπως: Μοριακή Βιολογία, Βιο-μηχανική, Βιο-Πληροφορική, Χημεία, Βιοχημεία, Φαρμακευτική (Πρόγραμμα Carl Duisberg) Ιατρική και Κτηνιατρική, Δημόσια υγεία και Οικονομικά της Υγείας (Πρόγραμμα Carl Duisberg) Γεωπονία, Φυτοπροστασία, Σπόροι και Οικολογία στην Βιοτεχνολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες, Αειφορία στη Γεωργία (Πρόγραμμα Jeff Schell). Επίσης, το Πρόγραμμα Hermann Strenger αφορά νέους επαγγελματίες σε μη ακαδημαϊκά επαγγέλματα με επίκεντρο τον τομέα της Yγείας (Τεχνολογία, Βοηθός εργαστηρίου) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Facebook Comments