H Citi διατηρεί την μεσοπρόθεσμη bullish στάση της για το αμερικάνικο νόμισμα ιδίως έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων, όμως παραμένει επιφυλακτική για το επόμενο διάστημα με τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί και τονίζει πως η ανοδική κίνηση στο δολάριο δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμβεί παράλληλα με το sell-off αποδόσεις των αμερικανικών.

Όπως επισημαίνει, το πιο σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι το διάλειμμα στην ανοδική κίνηση του δολαρίου είναι πιθανό να είναι βραχυπρόθεσμη. Το ράλι στον δείκτη του δολαρίου τείνει να επανέρχεται και να επιταχύνει όταν το sell-off στην αγορά ομολόγων αρχίζει να ωριμάζει. Αυτό είναι λογικό, καθώς οι ξένοι επενδυτές είναι πιθανό να δουν τον συνδυασμό υψηλότερων αποδόσεων στα ομόλογα και την πιθανότητα ανατίμησης αρκετά ελκυστική, για να επιστρέψουν στο “παιχνίδι”.

Στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, η Citi συνεχίζει να αναμένει ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου και η ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου θα δοκιμάσουν σημαντικά επίπεδα αντίστασης, πριν “γυρίσουν” και πάλι ανοδικά αργότερα μέσα στο έτος.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει διατηρηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο 55 ημερών με ένα χάσμα απέναντι στον ΚΜΟ 200 ημερών, ο οποίος σήμερα ανέρχεται στο 1,1017 που είναι 2,5% πάνω από τα σημερινά επίπεδα.

Για την ισοτιμία στερλίνας/δολαρίου η Citi σημειώνει ότι σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, στο μεσοπρόθεσμο διάστημα αναμένεται να σημειωθεί ένα ράλι προς το 1,2842 με τα επίπεδα αντίστασης να βρίσκονται στο επίπεδο του 1,2775 – 1,2798.

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Facebook Comments