Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει το αίτημα της Ελλάδας

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2017

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει το αίτημα της Ελλάδας για παροχή οικονομικής και τεχνικής βοήθειας και παράλληλα μελετά εάν υπάρχουν άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να συμβάλουν ώστε να ικανοποιηθεί η ελληνική πρόταση.

Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας, στον απόηχο των κυβερνητικών διαρροών που θέλουν την Αθήνα να έχει ζητήσει από τον οργανισμό να υποστηρίξει τριετές πρόγραμμα για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, συνολικού κόστους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να μιλήσει για το ακριβές ποσό που ζητά η ελληνική πλευρά ή εάν υπάρχουν κι άλλα κοινωνικά προγράμματα που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει η Τράπεζα. Σημείωσε ότι η Αθήνα «ζητά ένα σημαντικό οικονομικό πακέτο» που θα αφορά «κάποιες από τις άμεσες ανάγκες» των ελλήνων πολιτών.

Η βοήθεια που έχει ζητήσει η Ελλάδα, προσέθεσε, αφορά την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδύναμων στρωμάτων. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το Νοέμβριο η ανεργία διαμορφώθηκε στο 23%, μακράν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις