Καθώς η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμένει από μετρητά αυτό που πρέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι κυρίαρχες και ουσιαστικές αλλαγές αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist ξεκινώντας από την αντικατάσταση του φλύαρου όπως χαρακτηρίζει υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με κάποιο πιο πραγματιστή. Επίσης, θα μπορούσε να σπάσει τη συμφωνία με τους εθνικιστές των ΑΝΕΛ και να σχηματίσει κυβέρνηση με το Ποτάμι εκτιμά ο αρθρογράφος. Στο εσωτερικό, θα πρέπει να σταθεί στις μεταρρυθμίσεις και να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις του δεν μπορεί να γίνουν πράξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κρίση εκτός από οικονομική είναι και γεωπολιτική καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρα της προσέγγισης που έχει κάνει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαιτεί τώρα και τα χρήματα από τις πολεμικές αποζημιώσεις δημιουργώντας έτσι «επικίνδυνες σχέσεις».

O Economist, εξετάζοντας την μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας απέναντι στους εταίρους της επισημαίνει ότι αυτού του είδους ο εκβιασμός της ελληνικής κυβέρνησης έχει κάνει έξω φρενών τους πολιτικούς της Ευρώπης και ο Αλέξης Τσίπρας παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Με δεδομένο ότι οι Έλληνες έχουν ανατραφεί με την αίσθηση της θυματοποίησης, αυτό που κάνει είναι αναζωπυρώνει τις φλόγες που θα μπορούσαν ίσως να τεθούν εκτός ελέγχου και να κάψουν τα πάντα.

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι με την επίθεση που εξαπολύει η Ελλάδα κατά της Γερμανίας, στην πραγματικότητα καταφέρεται εναντίον της χώρας που την έχει δανείσει περισσότερα χρήματα και τη χώρα που χρειάζονται περισσότερο για να παραμείνουν στην Ευρωζώνη. Ήδη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, οι περισσότεροι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ. Ακόμη και αν η κ Μέρκελ θέλει να σώσει την Ελλάδα, δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στις επιτακτικές επιθυμίες των ψηφοφόρων της εκτιμά ο αρθρογράφος.

Και μέσα σε όλα αυτά η Ελλάδα πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τις απειλές που αφορούν τη Ρωσία προς όφελός της τονίζει ο Economist με τον αρθρογράφο να καταλήγει στο συμπέρασμα πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει πολλές ευκαιρίες να έρθει σε συμφωνία με την Ευωζώνη. Όμως αν δεν αλλάξει σύντομα στάση, τότε είναι πολύ πιθανόν να ανακαλύψει ότι οι πιθανότητες την εξεύρεση λύσης έχουν εξαντληθεί.

Facebook Comments