Ερντογάν: «Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης»

3 λεπτά ανάγνωση
15 Μαρτίου 2017

Ανεβάζει για μία ακόμα φορά τους τόνους ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε σήμερα την Ολλανδία ότι “σφαγίασε περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους” στη Σρεμπρένιτσα, εξαπολύοντας μια νέα επίθεση, καθώς εντείνεται η διπλωματική κρίση μεταξύ Άγκυρας και Χάγης.

Οι Ολλανδοί “δεν έχουν καμία σχέση με τον πολιτισμό, ούτε με τον σύγχρονο κόσμο” είπε ο Τούρκος πρόεδρος. “Αυτοί σφαγίασαν περισσότερους από 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα” συνέχισε.

Ο θύλακας της Σρεμπρένιτσα, όπου το 1995 Σέρβοι της Βοσνίας σκότωσαν τουλάχιστον 8.000 μουσουλμάνους, ήταν την περίοδο εκείνη υπό την προστασία των Ολλανδών κυανόκρανων.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι επικρατεί ένα “πνεύμα ανεξέλεγκτου φασισμού” στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες απαγόρευσαν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του. “Το πνεύμα του φασισμού έχει αποχαλινωθεί στους δρόμους της Ευρώπης”, είπε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.

S&P: Ενεργειακό σοκ φέρνει πληθωρισμό 5% – Κίνδυνος ύφεσης στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Η ενεργειακή κρίση από τη Μέση Ανατολή ανατρέπει την ανάκαμψη της Ευρώπης,