Ναι, κ. Αυγενάκη. Οι πρωινές προσευχές και οι μαθητικές παρελάσεις είναι αναχρονιστικές
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τις χαρακτήρισε «ανθελληνικές» και «ιδεοληπτικές»
Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τις χαρακτήρισε «ανθελληνικές» και «ιδεοληπτικές»
Ανάμεσα σε διάφορες αρλούμπες που κατά καιρούς έχει αρθρώσει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε και τις εξής δυο απόψεις: ότι η πρωινή προσευχή στο σχολείο είναι αναχρονιστική και ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι επίσης αναχρονιστικές. Και ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τις χαρακτήρισε «ανθελληνικές» και «ιδεοληπτικές».
Σε ό,τι αφορά την πρωινή προσευχή στο σχολείο, ο κ. Γραμματέας θα πρέπει να μάθει, αν δεν γνωρίζει, ότι οι μαθητές των ελληνικών σχολείων έχουν παύσει από καιρό να είναι αποκλειστικά χριστιανοί ορθόδοξοι (αν υποτεθεί ότι ήσαν κάποτε, πράγμα για το οποίο σφόδρα αμφιβάλλω). Η ελληνορθόδοξη προσευχή λοιπόν, προσβάλλει και απομονώνει τους μη ελληνορθόδοξους μαθητές και υπονομεύει την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία, με μεγάλη ζημιά για τη χώρα. Είναι λοιπόν η πρωινή προσευχή ανθελληνική και όχι το αντίθετο. Οι Γάλλοι το έχουν καταλάβει αυτό και απαγορεύουν όχι μόνο την πρωινή προσευχή στα σχολεία, αλλά και τους δασκάλους και τις δασκάλες να κρεμούν σταυρουδάκια στο λαιμό τους -ή άλλα δείγματα θρησκευτικής προτίμησης- μέσα στην τάξη.
Σε ό,τι αφορά τις μαθητικές παρελάσεις, ο κ. Γραμματέας θα πρέπει να μάθει, αν δεν γνωρίζει, ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα μέλος της Ε.Ε. που διατηρεί αυτόν τον θεσμό. Το ζήτημα των μαθητικών παρελάσεων, όπως το τοποθέτησε παλιότερα η καθηγήτρια Άννα Φραγκουδάκη, τίθεται στο τι είδους προσωπικότητες (θέλουμε να) ετοιμάζει το σχολείο. Αν ετοιμάζει στρατιώτες έτοιμους να πεθάνουν αύριο για την πατρίδα, τότε οι μαθητές πρέπει πράγματι να παρελαύνουν στρατιωτικά, τραγουδώντας εθνικιστικά εμβατήρια και Έλληνες να κρατούν τη σημαία, όχι Αλβανοί, ακόμα και αν πρωτεύουν στα μαθήματα. Και να απαγγέλλουν ποιήματα μίσους και πατριδοκαπηλείας, όπως το παρακάτω:
«Είμαι Έλλην, το καυχώμαι
Ξέρω την καταγωγή μου
Η ελληνική ψυχή μου
Ελευθέρα πάντα ζει.
Των εχθρών μισώ τα δώρα
Δεν τα θέλω, ας τα κρατούνε
Τους μισώ και με μισούνε
προτιμώ τη φυλακή».
Αν, αντίθετα, το σχολείο ετοιμάζει τους αυριανούς Έλληνες για να γίνουν συνειδητοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να χτίσουν έναν κόσμο όπου οι διαφορές συμφερόντων ανάμεσα στα έθνη -κράτη θα λύνονται με διάλογο, τότε δεν οργανώνει καθόλου στρατιωτικές παρελάσεις. Τότε βρίσκει εναλλακτικούς και μοντέρνους τρόπους για να ερμηνεύσει στα μάτια των νέων τους πολέμους του παρελθόντος και να τιμήσει την ιστορία. Τρόπους όπως, π.χ. εκείνοι με τους οποίους οι Γάλλοι μαθητές γιορτάζουν την επέτειο της γαλλικής επανάστασης.
Εξάλλου, είδαμε πρόσφατα πόσο κάποιοι μαθητές εξευτέλισαν το θεσμό των παρελάσεων, όταν μούτζωναν τις αρχές ενώπιον των οποίων παρήλαυναν.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε τη βούλησή του να απαλλαγεί από τις παρωχημένες ιδέες και πρακτικές της ΝΔ, όταν διέλυσε την παλιά ΟΝΝΕΔ, όταν υποχρέωσε τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει αυτοκριτική για τον αντισημιτισμό του, όταν παρέπεμψε μέλος της ΝΔ στο πειθαρχικό για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Σία Αναγνωστοπούλου. Τον περασμένο Γενάρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε από το Ναύπλιο ότι «το Κόμμα τον τελευταίο ένα χρόνο άλλαξε». Ήταν μια δήλωση αυτοκριτικής, η οποία, παρά τα κάποια μεταγενέστερα ολισθήματα, συσπείρωσε γύρω στο κόμμα του άτομα που δεν θέλανε παλιότερα ούτε ν’ ακούσουν για τη ΝΔ. Άτομα που είναι γνήσιοι μεταρρυθμιστές. Θα ανεχτεί τώρα τον κ. Αυγενάκη να μας πουλάει παρωχημένη εθνικοφροσύνη και πατριδοκαπηλεία; Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι έννοιες βλάπτουν όχι μόνο το κόμμα του, αλλά και την πρόοδο της χώρας;
Πριν κλείσω τούτο το σημείωμα, θέλω να αναφερθώ και σε μιαν άλλη εκδήλωση εθνικοφροσύνης. Ο τ. αξιωματικός της ΕΥΠ κ. Σάββας Καλεντερίδης ύψωσε το δάχτυλο προς τους «εθνοαποδομητές του ΣΥΡΙΖΑ» όπως τους αποκαλεί, με τη φράση: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης έτσι κήρυξε την Επανάσταση «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Ο κ. Καλεντερίδης δεν έχει καταλάβει ότι από τότε πέρασαν 200 χρόνια. Ότι η Ελλάδα, όπως και οι λοιπές χώρες της Ευρώπης, παραιτήθηκαν εθελοντικά από μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας, το οποίο παρέδωσαν στην κοινή διοίκηση της Ε.Ε. Αν αυτό δεν του αρέσει, ας πάει να βρει τον κ. Μιχαλολιάκο ή τον κ. Λαφαζάνη, ή την κα Κωνσταντοπούλου, ή ακόμα και μερικούς θερμόαιμους του ΣΥΡΙΖΑ.
Facebook Comments