Citi: Όλο και πιο πιθανό ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
27 Μαρτίου 2017

Η Citigroup σε νέο της note προς τους πελάτες, τονίζει την πιθανότητα ενός τέταρτου μνημονίου, μιας και η ελληνική κυβέρνηση είναι διχασμένη ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες παραχωρήσεις και την επιπλέον καθυστέρηση και τον Γιούνκερ να πιέζει συνεχώς για μια γρήγορη συμφωνία.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι δανειστές της, θα πρέπει να καταλήξουν σε τεχνική συμφωνία πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 7 Απριλίου. Οι συλλογικές συμβάσεις φαίνεται να είναι το κύριο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις επί του παρόντος, κάτι το οποίο είναι πολιτικά πολύ δύσκολο να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της μελετά το αν θα κάνει πίσω στις απαιτήσεις των πιστωτών τώρα, ελπίζοντας σε μια γρήγορη τεχνική συμφωνία μέχρι τις 7 Απριλίου, ή να σύρει τις διαπραγματεύσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ελπίζοντας ότι το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα κάτω από πιέσεις της κυβέρνησης Τραμπ, και έτσι να μειωθεί η πίεση από τους πιστωτές σχετικά με τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Όπως σχολιάζει η Citi, οι συνεχείς καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις “χτυπούν” έντονα την οικονομία, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης και των άσχημων συνθηκών ρευστότητας, και μειώνουν περαιτέρω τις πιθανότητες ενός επιτυχούς τρίτου προγράμματος διάσωσης.

Έτσι, όπως για πρώτη φορά προειδοποιεί η αμερικάνικη τράπεζα, ένα τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα γίνεται πλέον όλο και πιο πιθανό, μετά την λήξη του τρέχοντος, το καλοκαίρι του 2018.

Ελευθερία Κούρταλη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

Οι δημοσκοπήσεις δεν κυβερνούν· καταγράφουν

Η Ελλάδα μπορεί να παράγει περισσότερες δημοσκοπήσεις από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα,

Citi: Ράλι άνω του 20% για Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank – Έως 53% στο bull σενάριο

Η Citigroup αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις Alpha Bank, Eurobank