«Το Eurogroup έχει αποφασίσει πως εάν το 2018 καταδειχθεί πως δεν θα πιαστεί ο στόχος για τα πλεονάσματα των επομένων ετών θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020» διεμήνυσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ερωτηθείς για το πρωτογενές πλεόνασμα και τα ελληνικά νούμερα ο γερμανός υπουργός επανέλαβε ότι τα ελληνικά νούμερα αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων του ΔΝΤ.

 Νωρίτερα:

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, σημειώνοντας ότι τα κλιμάκια των θεσμών θα μπορούσαν να είχαν επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το Eurogroup της Μάλτας.

«Μπορούσαν να συνεχιστούν οι επαφές στην Αθήνα, την εβδομάδα αμέσως μετά από τη Μάλτα», τόνισε ο κ. Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν είναι δυνατό λόγω των διακοπών για το Πάσχα στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης ότι το Ταμείο «δεν καθυστερεί καθόλου αυτή τη διαδικασία».

Facebook Comments