Ο Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, 96χρονος Φίλιππος, ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στην έκτακτη σύσκεψη του προσωπικού και των μελών της βασιλικής οικογένειας στο Μπάκιγχαμ.

Μπορεί οι αρχικές φήμες να έλεγαν πως ο γεννημένος στην Κέρκυρα πρίγκιπας, πέθανε, ωστόσο αυτό διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον βασιλικό συντάκτη του BBC. Το παλάτι χαρακτήρισε «παραπλανητικά» τα δημοσιεύματα περί θανάτου, τονίζοντας παράλληλα πως η σύσκεψη πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο και αυτήν την φορά δεν αφορούσε θέματα υγείας.

Τελικώς όπως αναμεταδίδει το BBC, ανακοινώθηκε πως ο Φίλιππος παραιτείται των βασιλικών του καθηκόντων. Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση χαίρει της πλήρης υποστήριξης της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το «πλάνο» θα πάψει να δέχεται προσκλήσεις και να δίνει το «παρών» σε εκδηλώσεις με την ιδιότητα του Δούκα του Εδιμβούργου, αλλά θα επιλέγει ο ίδιος πότε θα πραγματοποιεί δημόσιες εμφανίσεις.

Νωρίτερα:

Σε αναβρασμό βρίσκονται στην Μεγάλη Βρετανία, μετά τις πληροφορίες πως το προσωπικό του παλατιού του Μπάκιγχαμ είναι σε έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η διαδικασία της σύσκεψης του προσωπικού πραγματοποιείται σε περίπτωση θανάτου μέλους της βασιλικής οικογένειας. Όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ φημολογείται πως ο Έλληνας σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος απεβίωσε, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί.

Facebook Comments