Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

2 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2017

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές, με τον αντίκτυπο από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσινγκτον να είναι εμφανής, και τα σκάνδαλα  του Ντόναλντ Τραμπ να δημιουργούν αμφιβολίες τόσο για την ικανότητα του να εφαρμόσει το αναπτυξιακό σχέδιο που έχει υποσχεθεί, όσο ακόμη για το μέλλον του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx υποχώρησε κατά 0,5% στις 389,17 μονάδες, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να γνωρίζουν τις χειρότερες επιδόσεις. 

Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,89% στις 7.437 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,60% στις 5.285,80 μονάδες και ο γερμανικός DAX έχασε 0,34% στις 12.588,50 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 21.305,50 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε “βουτιά” 0,93% στις 10.685,50 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,85% χαμηλότερα στις 5.073,89 μονάδες. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Η απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον της οικονομίας

Η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά