Η αυστριακή κεντρική τράπεζα υποστηρίζει την ιδέα ότι η εξυγίανση των τραπεζών θα πρέπει να διαχειρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δήλωσε ο υποδιοικητής της τράπεζας, Andreas Ittner.

«Είμαστε της άποψης ότι η εποπτεία και η εξυγίανση θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας, είμαστε επίσης υπέρ της τραπεζικής εξυγίανσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Ittner σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο ενός οικονομικού forum.

Οι λεπτομέρειες των πρόσφατων προτάσεων για τη διαχείριση της τραπεζικής εξυγίανσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να επεξεργαστεί, αλλά «σίγουρα πρόκειται για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ittner.

Ο ενιαίος εποπτικός μηχανισμός θα διαχειρίζεται από την ΕΚΤ. Αλλά πριν αναλάβει την ευθύνη, η ΕΚΤ θα διεξάγει αξιολογήσεις των assets όλων των τραπεζών. Ο Ittner δήλωσε ότι δεν αναμένει οι αυστριακές τράπεζες να παρουσιάσουν κάτι σημαντικό στις αξιολογήσεις τους, είτε με θετική είτε με αρνητική έννοια.

Οκτώ αυστριακές τράπεζες αναμένεται να περάσουν υπό τον ενιαίο ευρωπαϊκό μηχανισμό εξυγίανσης, δήλωσε. Μία από τις οκτώ, η Hypo Alpe-Adria –Bank AG, έχει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και πιθανώς δεν θα περάσει στην εποπτεία της ΕΚΤ.

Είναι πολύ νωρίς να δοθεί μια σοβαρή εκτίμηση για το πόσο θα κοστίσει συνολικά η αναδιάρθρωση της εν λόγω τράπεζας, δήλωσε ο Ittner.

Facebook Comments