Σταθάκης: Η Ελλάδα πρέπει να πάρει το QE

4 λεπτά ανάγνωση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης δήλωσε σήμερα στον ρ/σ Flash ότι «το χρέος είναι το κλειδί να προχωρήσουμε σε ανοικτό διάδρομο για την οικονομία. Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια καθαρή απόφαση για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ – αυτό είναι το καθοριστικό σημείο».

Αφού επισήμανε ότι οποιαδήποτε παράταση, αναβολή ή οτιδήποτε δημιουργεί ανασφάλεια πρέπει να αποφευχθεί, εξέφρασε τη θέση ότι υπάρχει πεδίο για συμβιβασμό.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι θα γίνει με διαδικασίες fast track ο διαγωνισμός για τα οικόπεδα της Κρήτης. «Θα προχωρήσουμε fast track την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έγινε χθες και ταυτόχρονα, τα οικόπεδα που δεν έχουν ενδιαφέρον θα τα επανα-επεξεργαστούμε με τρόπο να δούμε τι προοπτικές έχουν» ανέφερε.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η κοινοπραξία ΕΛΠΕ, Total και ExxonMobil κατέθεσαν στο ΥΠΕΝ αίτηση ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η παραχώρηση του 35% των ΕΛΠΕ.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα «και στο πλαίσιο της συμφωνίας που κάναμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και οι προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης

Η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά με σαφώς χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση

Η επικίνδυνη εμμονή του Τραμπ με τον Πάουελ – Το τέλος της Fed όπως την γνωρίζαμε;

Η τελευταία εξέλιξη σε μια μακροχρόνια προσπάθεια του Τραμπ  για μεγαλύτερο έλεγχο

Η Ελληνική οικονομία στο κατώφλι του 2026: Προκλήσεις, ευκαιρίες και τί σημαίνουν για τον πολίτη

Η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε νέα φάση, καθώς έχει καταρτιστεί το Μεσοπρόθεσμο