H ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του ΔΝΤ για να σπάσει το αδιέξοδο στο πρόγραμμα διάσωση σημειώνει η Citigroup σε νέο της note.

Όπως σημειώνει,  ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η πρόταση της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ  “δεν συμβάλλει θετικά στην εξεύρεση μιας αξιόπιστης και κοινώς αποδεκτής λύσης”. Η Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ μπορεί να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά να μην εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα, μέχρι να προκύψει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιθυμούσε η συμφωνία στο Eurogroup τις 15ης Ιουνίου η οποία θα αντιμετωπίσει τις συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους υπό τους όρους της ΕΚΤ και να διευκολύνει την ένταξη της Ελλάδας στο QE και την επιστροφή της στις αγορές ομολόγων. Σύμφωνα πάντως με αναφορές, υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες ότι μια τέτοια ολοκληρωμένη συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως σχολιάζει η Citi, οι Ευρωπαίοι πιστωτές αναμένεται να συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα ή λίγο αργότερα να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση των περίπου 7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ωστόσο δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε πιο λεπτομερή μέτρα ελάφρυνσης του χρέους σε σύγκριση με αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί τον Μάιο του 2016.

Ελευθερία Κούρταλη

 

Facebook Comments