Μοσκοβισί: Το πρόβλημα με τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να επιλυθεί

3 λεπτά ανάγνωση
16 Ιουνίου 2017

Bέβαιος πως το θέμα που τέθηκε για τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, θα επιλυθεί είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί  και ότι θα συνεχίσει να συζητά το θέμα με την Ισπανία -που ήταν και η μία από τις τρεις χώρες που το έθεσαν- κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μαδρίτη την επόμενη εβδομάδα.

“Το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί. Δεν θα πρέπει να το δραματοποιούμε. Η εκταμίευση θα λάβει χώρα και ταυτόχρονα θα βρούμε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα”, δήλωσε ο Π. Μοσκοβισί κατά την άφιξή του για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. Το Eurogroup ίσως μπλοκάρει τη δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα εάν η χώρα δεν δώσει ασυλία σε στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία, είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

“Εάν δεν υπάρξει οριστική λύση για την κατάσταση αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα μπλοκάρει την πληρωμή”, δήλωσε ο ντε Γκίντος στο Λουξεμβούργο. Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε ότι η εκταμίευση θα προχωρήσει καθώς αξιολογείται η πρόοδος για το θέμα των στελεχών αυτών και ότι είναι αισιόδοξος για μια γρήγορη λύση. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Wood: Θετικά σημάδια, αλλά χωρίς ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα – Το “αγκάθι” του τουρισμού

Σταθερές διατηρεί τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ελλάδας η Wood

Ντ. Τραμπ για συμφωνία με Ιράν: «Δεν ξέρω αν είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε αυτό»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα το Ιράν να καταλήξει σε

Ν. Παππάς: «Δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα το χρέος»

Η δήλωση του Νίκου Παππά ότι «δεν ζήτησε κανένας να αποπληρώνεται νωρίτερα