Ισπανία: Συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο

3 λεπτά ανάγνωση
20 Σεπτεμβρίου 2013

Συρρικνώθηκε κατά περαιτέρω 53,5% το εμπορικό έλλειμμα της Ισπανίας τον Ιούλιο καθώς η καταπονημένη από την ύφεση χώρα γνωρίζει έκρηξη των εξαγωγών της, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο εξαγωγών – εισαγωγών για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησε στα 786,7 εκατ. ευρώ ($1,07 δισ.), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εξαγωγές της Ισπανίας σε αγαθά και υπηρεσίας ανήλθαν σε 19,86 δισ. ευρώ, ένα ρεκόρ για τον Ιούλιο και μέγεθος αυξημένο κατά 1,3% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι εισαγωγές έφτασαν τα 20,65 δισ. ευρώ σημειώνοντας πτώση 3% από τον Ιούλιο του 2012.

Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού  Mariano Rajoy ποντάρει στις εξαγωγές για την οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας η οποία βρίσκεται σε ύφεση για δύο χρόνια.

Το εμπορικό ισοζύγιο της Ισπανίας κατέγραψε τον Μάρτιο το πρώτο πλεόνασμα από το 1971, λόγω κυρίως της μεγάλης υποχώρησης των εισαγωγών εξαιτίας τις κατάρρευσης της εγχώριας ζήτησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφει η Βρετανία στην «αγκαλιά» της ΕΕ;

Η απρόβλεπτη φύση του Ντόναλντ Τραμπ οδηγεί τη Βρετανία προς την σταθερά

Ευρώπη: Ο φόβος ύφεσης επιστρέφει – Τί σημαίνει για την Ελλάδα

Ο φόβος της ύφεσης επανέρχεται δυναμικά στην Ευρώπη.

Goldman Sachs: 30% πιθανότητα ύφεσης – Προειδοποίηση για την παγκόσμια οικονομία

Αυξημένες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εκφράζει η Goldman Sachs.