Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από το ΤΑΙΠΕΔ

3 λεπτά ανάγνωση
23 Σεπτεμβρίου 2013

Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι μετέβησαν αργά το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του Ταμείου παρουσίασε την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013 (έως τώρα λογιστικά, 1 δισ. ευρώ).

Όμως η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από εφέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014 (π.χ. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ), προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα.

Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο», αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.