Κ. Λαγκάρντ: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέα μέτρα για την Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
10 Οκτωβρίου 2013

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέα μέτρα για την Ελλάδα, πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγηση της τρόικας, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου του Ταμείου.

Η Κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ωστόσο, ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα για την Ελλάδα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι οριζόντια.

Σημείωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και παρέπεμψε στα αποτελέσματα που αναμένεται να φανούν από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και από τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ επανέλαβε το ότι η Ελλάδα θα σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013.

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες για το θέμα του ελληνικού χρέους, να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να το οδηγήσουν σε βιώσιμο επίπεδο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.