Με «αιχμή του δόρατος» το σκεύασμα Elpenhaler-  παγκόσμια εφεύρεση  του δημιουργού της κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία ELPEN,  αναπτύσσει την στρατηγική της σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που παράγει, καινοτομεί, αντιστέκεται και συνεισφέρει στην πραγματική οικονομία».

Ηδη η εταιρεία προετοιμάζει μία σειρά από ισχυρές συνεργασίες σε βαλκάνια, χώρες της Βαλτικής και Σκανδιναβία, ενώ ήδη εξάγει τα προιόντα της σε 60 χώρες παγκοσμίως και σε 27 ευρωπαικές χώρες, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 25 εκατ.ευρώ, σε έναν συνολικό τζίρο 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας κ. Δημήτρη Πενταφράγκα, το Elpenhaler (συνδυασμός φλουτικαζόνης και σαλμετερόλης Elpenhaler) αποτελεί παγκόσμια πατέντα και πουλά 1.500 με 2000 κομμάτια την ημέρα. Η συσκευή Elpenhaler (η οποία αποτελεί μία πρωτότυπη εισπνευτική συσκευή ξηράς σκόνης)  προστατεύεται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 80 κράτη αναπτύχθηκε αρχικά για την θεραπεία του Ασθματος και Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας  και έτσι οι ασθενείς, διαθέτουν ένα ισχυρό όπλο για την θεραπεία του Ασθματος και της ΧΑΠ.

Μάλιστα το σκεύασμα αυτό, αποτέλεσε και την αφορμή ώστε τον Φεβρουάριο του 2012 να δημιουργηθεί στην Γερμανία  και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, θυγατρική  της εταιρείας, η ELPEN PHARMA GMBH.

Ο κ. Πενταφράγκας, μιλώντας σε εκπροσώπους του τύπου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Πικέρμι στα πλαίσια των Ημερών Βιομηχανίας της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό του ταξίδι που ξεκίνησε πριν 50 χρόνια με μία μικρή ομάδα ανθρώπων και περιορισμένους πόρους αλλά πολλά όνειρα. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ξεκίνησε την δεκαετία του 1960 με ένα δάνειο 12 εκατ. δρχ. από την ΕΤΒΑ και σε έκταση 1000 τμ., ενώ σήμερα μόνο 1000 τμ. είναι το Ερευνητικό και Πειραματικό Κέντρο της εταιρείας.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ELPEN κ. Θεόδωρος Τρύφων, τόνισε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, αποτελεί τον τελευταίο θύλακα της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας, ενώ πάνω από το 80% των επενδύσεων στην Ελλάδα, υλοποιείται από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Τέλος, ο κ. Τρύφων, υπογράμμισε ότι η πολιτική αποβιομηχάνισης στο φάρμακο, κάνει μεγάλη ζημιά στην ανάπτυξη της Ελλάδας και για ακόμη μία φορά, ανέφερε πως θα πρέπει να πούμε όχι στην αθρόα και κυρίως χωρίς ελέγχους εισαγωγή φαρμάκων είτε γενοσήμων, είτε πρωτοτύπων.

Σκιαγραφώντας τις ανθρώπινες αξίες και την ψυχή της ELPEN, ο διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Ανθρωπίνων Πόρων κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, υπογράμμισε την ανάγκη της διακριτικής αλλά ουσιώδους κοινωνικής προσφοράς που σε περιόδους λιτότητας, μας αφορά όλους. Στο πρόγραμμα της ΕΚΕ της εταιρείας, εντάσσονται πέντε άξονες, Περιβάλλον, Πολιτισμός, εκπαίδευση, Αθλητισμός και φιλανθρωπία. Η ELPEN απασχολεί 820 εργαζομένους.

Facebook Comments