«Δεν είναι στις προθέσεις μας να μειώσουμε τις συντάξεις στα λεγόμενα ευγενή Ταμεία», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός εξήγησε ότι μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές. «Αν αυτό το λετε μέτρα είναι νέα μέτρα», τόνισε, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια ότι θα προχωρήσει η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών εντός του 2014 στα ευγενή ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε, επίσης, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μέρος του εθνικού σχεδιασμού και δεν οφείλονται στις απαιτήσεις της τρόικας και σημείωσε, ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τίθεται οριστικά τέλος σε ένα «φαύλο και κατακερματισμένο», όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σύστημα.

Αναφορικά με την πρόταση μομφής, ο κ.Βρούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ενδυναμώσει την κυβέρνηση

«Είμαι σίγουρος θα είναι θετική για την κυβέρνηση η πρόταση δυσπιστίας θα τη δυναμώσει να διασταυρώσουμε τα ξίφη των ιδεών μας και των πολιτικών μας θέσεων και αυτό το λεω και για το ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, για το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο υπουργός δήλωσε ότι «είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της δημοκρατικής διαδικασίας οι διαφοροποιήσεις…».

Facebook Comments