Στις 11/9 οι Θεσμοί στην Αθήνα

3 λεπτά ανάγνωση
31 Αυγούστου 2017

Στις 11 Σεπτεμβρίου καταφθάνουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Η ημερομηνία ορίστηκε ύστερα από επαφές των δύο πλευρών, καθώς οι διακοπές τελείωσαν και ξεκινά ο προγραμματισμός των δράσεων ενόψει της αξιολόγησης.

Το πρώτο ραντεβού σε υψηλό επίπεδο θα είναι το EuroWorking Group στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της προόδου που σημειώθηκε στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων και όπου θα συμφωνηθούν, ενδεχομένως, τα επόμενα βήματα, προκειμένου να επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα, για να ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση.

Είναι πιθανό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να πραγματοποιηθεί και μια επίσκεψη των επικεφαλής των δανειστών στα μέσα Σεπτεμβρίου, για να καθοριστούν οι προτεραιότητες.

Επίσης, στις 15 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Κ. Πιερρακάκης: «Το πλεόνασμα θα είναι πάνω από τον στόχο. Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στους πολίτες»

Την πεποίθηση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα υπερβεί τον στόχο, εξέφρασε ο