Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έδειξε να απαιτεί περισσότερες συναλλαγές για να κατοχυρώσει τις 1.300 μονάδες, επίπεδο στο οποίο εντοπίζεται η επόμενη ανοδική αντίσταση. Όλοι οι τεχνικοί δείκτες παραμένουν αγορασμένοι ενώ οι ταλαντωτές έχουν αποφορτιστεί από τις βραχυπρόθεσμα υπερτιμημένες ζώνες.

Το χαμηλό της διόρθωσης σημειώθηκε στις 1.255 μονάδες ενώ οι συναλλαγές έδειξαν να υποχωρούν από τα μέσα επίπεδα των 150 εκ. ευρώ που σημειώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο της χρονιάς. Οι αγοραστές φαίνεται να κρατάνε το πάνω χέρι παρά τις κατοχυρώσεις κερδών και να διατηρούν την επαφή με τα πρόσφατα υψηλά. Θα αναμέναμε ωστόσο και την ερχόμενη εβδομάδα να διατηρηθεί η συσσώρευση «χωνέματος» των επιπέδων καθώς διαγραμματικά ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να εξομαλύνει την κλίση της ανόδου επαναφέροντας την σε φυσιολογικά επίπεδα χωρίς παράλληλα να αλλοιώνει την κατεύθυνση της τάσης.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχώρησε την Παρασκευή, στις 1.269 μονάδες και με πτώση 0,15%. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 101 εκατ. ευρώ, με την MIG, λόγω του deal της Vivartia στην Ιταλία, να απογειώνεται κατά 10,79%, κατά 3,7% η Iντραλότ στα 2,20 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν νέα υψηλά, Μυτιληναίος και Motor Oil, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισε η Alpha. Απώλειες περίπου 1% για την Εθνική, 2,36% για την ΕΥΔΑΠ, άνω του 4% για τον ΟΠΑΠ, στα 10,10 ευρώ, ενώ στο «κόκκινο» διαπραγματεύονται ακόμα  ΟΤΕ, Jumbo, METKA και Τιτάνας.   Σε εβδομαδιαία βάση οι απώλειες διαμορφώθηκαν περίπου 2%.

Facebook Comments