Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ – στα €1.061 ο πρώτος μισθός

6 λεπτά ανάγνωση
25 Απριλίου 2019

Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσιογράφων που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στην ΕΡΤ και το ευρύτερο Δημόσιο, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου διαμορφώνεται στο ποσό των 1.061 ευρώ.

«Η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Επίσης, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους ανταποκριτές, που εργάζονται εκτός Ελλάδος, ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις αυξήσεις στην ΕΡΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, τεύχος Β, φύλλο 1447/25-4-2019 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία ρυθμίζει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου διαμορφώνεται στο ποσό των 1.061 ευρώ. Τονίζουμε ότι η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ.

Ακόμη η ΚΥΑ που εφαρμόζεται αναδρομικά από 1/1/2019, με συνυπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας από 1/1/2018, έχει ως άμεση συνέπεια την αναδρομική αύξηση των καταβαλλόμενων αποδοχών των συναδέλφων από 1/1/2019.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους ανταποκριτές, που εργάζονται εκτός Ελλάδος, ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η σημερινή εξέλιξη αποτρέπει την υπαγωγή των δημοσιογράφων στο ενιαίο μισθολόγιο ενώ όλοι οι συνάδελφοι θα λάβουν αυξήσεις στις αποδοχές τους για πρώτη φορά από το έτος 2015. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα είχε υπογραφεί το 2013».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Παλαιτσάκη για ΕΡΤ: «Με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί οι άνθρωποι που λένε τα δελτία; Έχεις ακούσει τα ελληνικά τους;»

Η Νανά Παλαιτσάκη μιλάει αποκλειστικά στο Breakfast@Star για τα νούμερα τηλεθέασης της

Π. Γιαννόπουλος: «Ο Κ. Ζούλας πηγαίνοντας στον ΣΚΑΪ πήρε μαζί του τα ασσόδυα που είχε στην ΕΡΤ»

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος σχολίασε με καυστικό τρόπο τη μετακίνηση του Κώστα Ζούλα

Φ. Σεργουλόπουλος: Με αγωγή απειλεί τον Αντ. Πρέκα για τα περί «πολιτικού βύσματος»

Με αγωγή απειλεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος τον Αντώνη Πρέκα για τα περί