Αγορές: Στάση αναμονής με πολλά και σημαντικά συμβάντα

3 λεπτά ανάγνωση
14 Μαρτίου 2017

Οι αγορές διατήρησαν και χθες την ισορροπία τους καθώς οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής ενόψει σημαντικών γεγονότων που ακολουθούν στις επόμενες ημέρες. Στο πεδίο των κεντρικών τραπεζών, αναμένουμε τις συνεδριάσεις των: SNB, BoJ και Fed, στο πολιτικό πεδίο αναμένονται οι εκλογές στην Ολλανδία, ενώ στο γεωπολιτικό-αγορές, η σημερινή ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης του ΟΠΕΚ.

Οι επενδυτές θεωρούν πλήρως προεξοφλημένη μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν καθώς αυτές αναμένεται να δώσουν την κατεύθυνση για το USD αλλά και για το χρυσό. Αν η Fed εμφανιστεί hawkish, ο χρυσός θα καταγράψει έντονες απώλειες και το USD θα καλύψει το χαμένο έδαφος των τελευταίων συνεδριάσεων, ιδιαίτερα με το ευρώ.

Τι θα “βγάλει” η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ;

Η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ αναμένεται να δείξει συνέχεια της προσπάθειας σταθεροποίησης του πετρελαίου. Μετά από τις ισχυρές πιέσεις της περασμένης εβδομάδας, η Credit Suisse, αναμένει ότι το πετρέλαιο σύντομα θα βρει και νέο πυθμένα. Αυτό θα προσφέρει ευκαιρίες για τοποθετήσεις και σε ενεργειακές μετοχές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kevin Warsh: Ανησυχία για τον πληθωρισμό – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Kevin Warsh, εξέφρασε έντονη ανησυχία

Jackson Hole: Το μήνυμα της Fed που περιμένει η ΕΚΤ για τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά τη σύνοδο του Jackson Hole.

Fed: Στο μικροσκόπιο τα επιτόκια και οι νέοι κίνδυνοι για την αμερικανική οικονομία

Τα πρακτικά της Federal Reserve τραβούν σήμερα τα βλέμματα των διεθνών αγορών.