Ακάρ: «Αναμένουμε τους Έλληνες γείτονές μας για συνομιλίες στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες»

4 λεπτά ανάγνωση
31 Ιουλίου 2020

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προαναγγέλλει λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία και με αφορμή το μπαϊράμ, ελληνοτουρική συνάντηση στην Άγκυρα.

“Αναμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση”είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός, όπως μετέδωσε η εφημερίδα “Hurriyet”.

Η παραπάνω δήλωση έγινε ενώ ο κ. Ακάρ επισκέπτονταν τα κοινά σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας Βουλγαρίας. Συνοδευόταν από στελέχη της τουρκικής διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πραγματοποίησαν επιθεώρηση στην περιοχή.

Ο Χουλουσί Ακάρ είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η Αγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, “στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις