Αλεξιάδης: Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ… «εξωτερικού»

3 λεπτά ανάγνωση
3 Σεπτεμβρίου 2015

Την εισαγωγή φορολογικών αντικινήτρων για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και αντικινήτρων για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

O Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακοίνωσε ένα σχέδιο για την επιβολή ενός διευρυμένου φόρου περιουσίας σε ακίνητα, καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό, και το οποίο περιέγραψε σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

Το σχέδιο που θα τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο προσεχές διάστημα προβλέπει ότι από το 2016 ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από νέο διευρυμένο φόρο περιουσίας, ο οποίος σχηματικά περιγράφεται ως ΕΝΦΙΑ εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη στο νέο φόρο θα υπάγονται τα ακίνητα που έχουν Έλληνες πολίτες σε εκτός της χώρας μας, καθώς επίσης και τα κεφάλαια που έχουν φυγαδεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο φόρος αυτός θα έχει ως στόχο όχι μόνο την είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ που αποδίδει ετησίως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων καθώς αναμένεται λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την διακράτηση κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΙΔΑ: Τί αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ από το 2027 – Χωρίς αναδρομικά πρόστιμα για τα παλιά τετραγωνικά

Το ΜΙΔΑ αλλάζει τον έλεγχο των ακινήτων. Από το 2027, η ΑΑΔΕ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα