Αλεξιάδης: Εφικτός ο στόχος είσπραξης των €2,65 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ

3 λεπτά ανάγνωση
26 Αυγούστου 2016

«Εφικτό» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τον στόχο είσπραξης των 2,65 δισ. ευρώ από τον φετινό Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του παρέμβασης στην ΕΡΤ.

«Ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός» συνέχισε ο κ. Αλεξιάδης και διαβεβαίωσε ότι το 90% των φορολογουμένων θα λάβει εκκαθαριστικά περίπου ίδια με πέρυσι.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ του 2017, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «είναι θέμα νέας διαπραγμάτευσης το εάν θα έχουμε τον ίδιο ΕΝΦΙΑ και του χρόνου», διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι ο στόχος των 2,65 δισ. ευρώ θα παραμείνει αμετάβλητος. «Ζήτημα αλλαγής τίθεται μόνο ως προς τη δομή και το περιεχόμενο του φόρου» έσπευσε να διευκρινίσει.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια νέα ρύθμιση». «Η ρύθμιση έγινε και έχει ανακουφίσει αρκετό κόσμο» συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός τέλος, προανήγγειλε παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα, στο λαθρεμπόριο καυσίμων, στο ζήτημα της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων και στο πλαστικό χρήματα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.