Αλλαγές στα διόδια – πώς θα γίνεται η πληρωμή τους

4 λεπτά ανάγνωση
6 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε τα διόδια σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Θα ξεκινήσει η εφαρμογή της πληρωμής βάσει χιλιομετρικής απόστασης που διανύει το κάθε όχημα. Η εφαρμογή θα γίνει πρώτα στην Εγνατία οδό.

Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον Αντ1 ανακοίνωσε πως με το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων τα ταμεία θα καταργηθούν. Τα μόνο που θα παραμείνουν θα είναι εκείνα που θα εξυπηρετούν τους οδηγούς για την έκδοση των ειδικών μηχανημάτων.

Για την πληρωμή της χρήσης του οδικού δικτύου θα υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί. Η πληρωμή θα πραγματοποιείται είτε με μετρητά, είτε με πιστωτική κάρτα, είτε και μέσω ειδικής εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο.

Πώς θα γίνονται οι χρεώσεις

Η αλλαγή που θα φέρει το νέο σύστημα πληρωμής είναι ότι οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο στα διόδια, αλλά οι χρεώσεις θα γίνονται με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύει κάθε οδηγός.

Συγκεκριμένα το ειδικό μηχάνημα που θα τοποθετηθεί στους σταθμούς των διοδίων θα καταγράφει την είσοδο στην εθνική οδό και στη συνέχεια ανάλογα με την έξοδο που επιλέγει ο κάθε οδηγός να βγει, θα ενημερώνεται από το σταθμό εξόδου για τη χρέωση.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές αποστάσεις και ειδικότερα για τους κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται οι σταθμοί θα υπάρξει μέριμνα και η χρέωση θα γίνεται με εκπτώσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.