Άλμα 6 λεπτών στη βενζίνη και 7 λεπτών στο diesel μέσα σε μία εβδομάδα

5 λεπτά ανάγνωση
17 Σεπτεμβρίου 2026

Η αμόλυβδη έφτασε τα 2,17 ευρώ πανελλαδικά, ενώ σε ορισμένες περιοχές οι οδηγοί πληρώνουν πάνω από 2,40 ευρώ.

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους και πιέζουν τους οδηγούς. Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 2,17 ευρώ το λίτρο.

Μέσα σε μία εβδομάδα, η βενζίνη κέρδισε 6 λεπτά ανά λίτρο. Έτσι, ένας οδηγός πληρώνει 3 ευρώ περισσότερα για γέμισμα 50 λίτρων, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, ο πανελλαδικός μέσος όρος κρύβει μεγάλες διαφορές ανά περιοχή. Σε ορισμένα σημεία της χώρας, η αμόλυβδη πέρασε τα 2,30 ευρώ και ξεπέρασε ακόμη και τα 2,40 ευρώ το λίτρο.

Το diesel ανεβαίνει ταχύτερα

Παράλληλα, η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης έφτασε τα 2,14 ευρώ το λίτρο. Το diesel κέρδισε 7 λεπτά μέσα στην ίδια εβδομάδα, δηλαδή ένα λεπτό περισσότερο από την αμόλυβδη.

Συνεπώς, ένας οδηγός πληρώνει πλέον 107 ευρώ για 50 λίτρα diesel στη μέση πανελλαδική τιμή. Πριν από μία εβδομάδα, πλήρωνε 103,50 ευρώ για την ίδια ποσότητα.

Η διαφορά αγγίζει τα 3,50 ευρώ ανά γέμισμα. Επιπλέον, κάθε νέα άνοδος αυξάνει το κόστος των καθημερινών μετακινήσεων για νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Τί να προσέξουν οι οδηγοί

Οι τιμές αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή και από πρατήριο σε πρατήριο. Γι’ αυτό, οι οδηγοί μπορούν να συγκρίνουν τις διαθέσιμες τιμές στο επίσημο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων πριν γεμίσουν.

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η ανοδική τάση μπορεί να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ακόμη πόσα επιπλέον λεπτά θα φτάσουν στην αντλία. Η πορεία των διεθνών τιμών και το κόστος προμήθειας θα δώσουν την απάντηση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσιμα: Έκπτωση 20 λεπτών στο diesel – Σχέδιο για πετρέλαιο θέρμανσης έως 40 λεπτά φθηνότερο

Νέα παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων παρουσιάζει σήμερα η κυβέρνηση, καθώς ο

Στα €2,239 το diesel στο κέντρο της Αθήνας – Στα €2,237 η αμόλυβδη

Νέο κύμα ακρίβειας χτυπά τα πρατήρια καυσίμων, με τις τιμές στο κέντρο

Α. Τσίπρας: Πλαφόν τώρα €1,4 για το πετρέλαιο θέρμανσης – €1,8 για το πετρέλαιο κίνησης

Συγκεκριμένες προτάσεις για φθηνότερα καύσιμα (1,4 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης