Alpha Bank: Πώληση NPLs στον επενδυτικό όμιλο B2Holding

3 λεπτά ανάγνωση
13 Μαρτίου 2018

Η Alpha Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι προέβη στη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τον επενδυτικό όμιλο B2Holding για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής (το “Χαρτοφυλάκιο”) συνολικού υπολοίπου Ευρώ 3,7 δισ. και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου Ευρώ 2,0 δισ. με ημερομηνία αναφοράς την 30.6.2017.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε Ευρώ 90 εκατ., ήτοι 4,5% περίπου επί του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να έχει θετική επίπτωση για την Τράπεζα σε επίπεδο χρηματοοικονομικού αποτελέσματος, κεφαλαίων και ρευστότητας.

Τη διαχείριση του Χαρτοφυλακίου έχει αναλάβει η εταιρία “CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ”, η οποία έχει νόμιμα αδειοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρία διαχειρίσεως απαιτήσεων του Ν. 4354/2015.

Η συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, συμβαδίζει πλήρως με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Τραπέζης για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και για την περαιτέρω εξυγίανση του ισολογισμού της.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η UBS χαρτογραφεί τα trades στις ελληνικές τράπεζες

Η UBS εξετάζει εκ νέου τις ελληνικές συστημικές τράπεζες και δίνει βάρος

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες πίεσαν ξανά τον Γενικό Δείκτη

Οι τράπεζες έκοψαν ξανά τη φόρα του Χρηματιστηρίου, ενώ κράτησε με δυσκολία

Χρηματιστήριο: Βουτιά 1,13% με τραπεζικές πιέσεις και τζίρο €482 εκατ.

Με ισχυρές πιέσεις έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.