Alpha Bank: Ρυθμός ανάπτυξης 1% για την ελληνική οικονομία το 2014

3 λεπτά ανάγνωση
7 Νοεμβρίου 2013

Προ των πυλών της ανάπτυξης βρίσκεται η ελληνική οικονομία, επισήμανε ο ανώτερος διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, Μιχάλης Μασουράκης, μιλώντας στο συνέδριο Credit risk management της ΙCAP.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης για το 2014 θα είναι +1%, ενώ από τις αρχές του νέου έτους θα σημειωθούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Για το 2013 η ύφεση θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και θα κλείσει στο -3,7%, σύμφωνα με τον κ.Μασουράκη.

Ο κ. Μασουράκης εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2016 κυμαίνεται περίπου στα 4 με 6 δισ. ευρώ, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι οι βεβαιωθέντες οφειλές προς το Δημόσιο είναι 18 δισ. ευρώ, δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.

Αναφερόμενος στην ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος ο κ. Μασουράκης έκανε αναφορά στην επιστροφή καταθέσεων 15 δισ. ευρω περίπου ( 4 δισ. από το εξωτερικό και τα υπόλοιπα από το εσωτερικό) μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τα συνολικά 90 δισ. ευρώ εκροών που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης. Επισήμανε, επίσης, ότι τους τελευταίους μήνες σταμάτησε αυτή η εισροή καταθέσεων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού