Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία για 7ο μήνα

2 λεπτά ανάγνωση
4 Μαρτίου 2014

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank), όπως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα σήμερα τα επιτόκια για έβδομο συνεχή μήνα στο επίπεδο του 2,5%.

«Συντρέχουν λόγοι για να διανύσουμε περίοδο σταθερότητας όσον αφορά τα επιτόκια», σχολίασε ο διοικητής της Τράπεζας, Γκλεντ Στίβενς ο οποίος είπε ότι κάποιοι δείκτες δείχνουν βελτίωση της οικονομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυξάνονται οι εξαγωγές όπως επίσης και επενδύσεις στην οικοδομή. Μειώθηκαν όμως οι επενδύσεις στον εξορυκτικό τομέα ενώ η ανεργία παρουσιάζει τάσεις ανόδου.

Ειδικότερα, η πτώση της αξίας του δολαρίου Αυστραλίας συνέβαλε στην αύξηση των εξαγωγών, ενώ οι άδειες για ανέγερση νέων κατοικιών παρουσίασαν άνοδο 7% τον Ιανουάριο μετά από πτωτική τάση τριών μηνών.

Η ισοτιμία του δολαρίου Αυστραλίας είναι στα 89,4 σεντς του δολαρίου ΗΠΑ και στα 65 σεντς του ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Real Estate: Στα ύψη τα ενοίκια – Πίεση στα νοικοκυριά και νέα δεδομένα στην αγορά

Η ελληνική αγορά real estate συνεχίζει να κινείται σε τροχιά ανόδου.

FED: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι τα επιτόκια – Τί περιμένουν οι αγορές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα επιτόκια της Federal Reserve.

ΕΚΤ: Σενάρια για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο – Ανατροπή προσδοκιών στις αγορές

Ανατροπή στο βασικό σενάριο των αγορών καταγράφεται για την European Central Bank.