Αμετάβλητος ο ELA – Παρατείνεται η τραπεζική αργία

3 λεπτά ανάγνωση
13 Ιουλίου 2015

Αμετάβλητη διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη ρευστότητα που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), σύμφωνα με τραπεζική πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο, οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παραμένουν κλειστές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στηρίζονται αυτή τη στιγμή στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ λόγω των μεγάλων εκροών καταθέσεων.

Για παράταση της τραπεζικής αργίας έκανε λόγο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το Reuters. Πάντως, δεν διευκρίνισε το χρονικό διάστημα αυτής της παράτασης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών αυτή την ώρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αντικείμενο είναι η επανεξέταση της κατάστασης και οι επόμενες κινήσεις στο πιστωτικό σύστημα (διεύρυνση συναλλαγών, κ.λπ.), μετά τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής και τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη ρευστότητα, μέσω ELA.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο