Αναβάλλεται η μεταβίβαση του ΟΛΘ

4 λεπτά ανάγνωση
15 Δεκεμβρίου 2017

Αιφνίδια ανατροπή στην αγοραπωλησία των μετοχών του ΟΛΘ που ήταν προγραμματισμένη για απόψε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ αναβάλλεται για τις 21 Δεκεμβρίου.

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, και για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλλεται η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα
Αρχικά επρόκειτο να μπουν οι υπογραφές, το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου.

Με την υπογραφή της ΣΑΜ και δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα άνοιγε ο δρόμος για τα επόμενα στάδια της όλης διαδικασίας, καθώς ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και ακολούθως θα προωθηθεί στη Βουλή.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο 10,6% η ανεργία το α΄3μηνο

Σε 10,6% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας το Α ́ τρίμηνο 2026 ανήλθε

Τεχνητή Νοημοσύνη: Η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, αλλά και μια πρόκληση για την ασφάλεια των επιχειρήσεων

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) εξελίσσεται ταχύτατα από ένα εργαλείο παραγωγικότητας σε έναν

Αύξηση 3,2% του τζίρου στο λιανεμπόριο στο πρώτο τρίμηνο – Στα €17,1 δισ.

Ελαφρώς αυξητικές τάσεις, σε ρυθμούς παραπλήσιους του μέσου πληθωρισμού, εμφάνισε ο κύκλος