Ανοίγουν οι τραπεζικές θυρίδες

5 λεπτά ανάγνωση
12 Οκτωβρίου 2015

Επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών την επέκταση του «πλαστικού» χρήματος παντού, με στόχο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να λαμβάνει το κράτος ταχύτερα τον ΦΠΑ. Μιλώντας στο Mega, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε δεν θα εφαρμοστεί capital control στους μισθούς, συστήνοντας να μην υπάρχει φόβος και πως ό,τι αποφασιστεί δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, ανέφερε ωστόσο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Ακόμη, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην αλλαγή των διατάξεων για το άνοιγμα των θυρίδων, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Αυτές δίνουν στο κράτος τη δυνατότητα να αποκτήσει καλύτερο οπλοστάσιο για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ο κ. Αλεξιάδης, σχετικά με το άρθρο για δέσμευση θυρίδων και κατάσχεση περιεχομένου τους για οφειλές άνω των 150.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στο άρθρο 3 του ν/σ, που προβλέπει δέσμευση θυρίδων καθώς και δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχόμενου τους σε όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες, δεσμεύονται στο σύνολό τους».

«Θυρίδες ανοίγονται και τώρα όταν γίνουν φορολογικοί ή άλλοι έλεγχοι», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ουσιαστικά, αυτό που θα φέρει το πολυνομοσχέδιο είναι δέσμευση του 50% των καταθέσεων και του χρηματικού περιεχομένου θυρίδων (το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες δεσμεύονται στο 100%), για φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή άνω των 150.000 ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και