Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον φοροελαφρύνσεις από τον Χρ. Σταϊκούρα

3 λεπτά ανάγνωση
12 Οκτωβρίου 2014

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για επιπλέον φοροελαφρύνσεις στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, που θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

«Η εξάντληση των περιθωρίων για φορολογικές ελαφρύνσεις αποτελεί βασική επιδίωξη…Μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού» σημειώνει.

Σε ό, τι  αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων τονίζει πως «θα δοθούν σε 36 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, ταυτόχρονα με την αύξηση των τακτικών αποδοχών τους. Το ίδιο προβλέπεται να γίνει και για τους δικαστικούς λειτουργούς, ως προς τα αναδρομικά τους».

Ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θέτει ζήτημα αλλαγής των δημοσιονομικών στόχων στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ υπογραμμίζει πως «όσο επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τόσο διευρύνονται οι βαθμοί ελευθερίας για την περαιτέρω μείωση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και