Αντικατάσταση τέλους ακινήτων με ενιαίο φόρο, αλλά σταθερά μέσω ΔΕΗ

2 λεπτά ανάγνωση
3 Απριλίου 2013

Η αντικατάσταση του ειδικού τέλους επί των ακινήτων με τον ενιαίο φόρο για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος ωστόσο θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, θα αποτελέσει την ενιαία θέση της κυβέρνησης στις επαφές της με την τρόικα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, ο φόρος θα έχει «προοδευτικό χαρακτήρα» με σκοπό την «ελάφρυνση» των ελλήνων πολιτών.

Τέλος, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποσαφήνισε πως δεν τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της κινητικότητας ή της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η πρώτη επαφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρα, με την τριμερή είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης, στις 10:00.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: «Έκλεισε» σε χρόνο-ρεκόρ η ΑΜΚ των 4 δισ. ευρώ

Η ΑΜΚ της ΔΕΗ καλύφθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, επιβεβαιώνοντας το ισχυρό

ΔΕΗ: Στις 26/5 η εισαγωγή των νέων μετοχών από την ΑΜΚ έως 4 δισ. ευρώ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με στόχο την άντληση περίπου 4 δισ. ευρώ

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.