Απαγόρευση άντλησης κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές αγορές για πέντε ρωσικές τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
31 Ιουλίου 2014

Την απαγόρευση άντλησης κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές αγορές, για πέντε μεγάλες ρωσικές τράπεζες επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια των κυρώσεων που έχει επιβάλει στη Ρωσία, εξαιτίας της δράσης της στην ουκρανική κρίση.

Πρόκειται για τις τράπεζες Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) και Russian Agriculture Bank – Rosselkhozbank.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ αύριο 1η Αυγούστου και αφορά τράπεζες στις οποίες το ρωσικό δημόσιο κατέχει άνω του 50% των μετοχών. Σημειώνεται ότι από την απαγόρευση εξαιρούνται οι θυγατρικές των συγκεκριμένων τραπεζών σε χώρες της Ε.Ε.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το 2013 το 47% των εκδόσεων ομολόγων από κρατικές ρωσικές τράπεζες πραγματοποιήθηκε σε ευρωπαϊκές αγορές, με την αξία του να υπολογίζεται στα 7,5 δισ. ευρώ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη