«Από την πρώτη μέρα ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις»

6 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουλίου 2019

«Ήδη από την πρώτη μέρα της κυβέρνησής του, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να αθετεί μία-μία τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις πρώτες αποφάσεις της νέας κυβέρνησης.

«Από το «μικρό και ευέλικτο» σχήμα, με «ελάχιστους» αναπληρωτές υπουργούς, κατέληξε με 51 υπουργούς και υφυπουργούς, στο οποίο δεν χώρεσαν, παρά μόνο 5 γυναίκες», σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «Ενώ, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση της κ. Θάνου σε θέση άμισθης συμβούλου του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπουργοποίησε τον μέχρι πριν 8 μέρες αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει: «Τα νέα πρόσωπα της ΝΔ, οι «καταξιωμένοι» και τα «λαμπρά μυαλά από το εξωτερικό» τα οποία είχε εξαγγείλει, είναι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, οι μεταγραφές του ΛΑΟΣ, ο «δεν πρόλαβα να διαβάσω το 1ο μνημόνιο» κ. Χρυσοχοΐδης, μια στρατιά ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «τεχνοκράτες», όπως ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, και ο κ. Σκυλακάκης της «Δράσης».

Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα».

«Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε την ανευθυνότητά του και χθες, όταν, παρόλο που συνεδρίαζε το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο για το Eurogroup, κανείς δεν σκέφτηκε να  επικοινωνήσει με τον κ. Χουλιαράκη, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα μας στη συνεδρίαση.

Από ότι φάνηκε δε, από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Και έχει περάσει μόνο μια μέρα κυβέρνησης ΝΔ», αναφέρει, κλείνοντας, η ανακοίνωση.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μπάρκας για την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινηθεί αντιπαραθετικά με τον Τσίπρα»

Η φράση του Κώστα Μπάρκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ – “Γκρεμίζονται” Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας – Στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (23,3%) δίνει στη