Αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών

3 λεπτά ανάγνωση
30 Αυγούστου 2018

Την απόσυρση νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων στο νομό Αττικής, ζήτησε με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Οι ρυθμίσεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος είχε διεξάγει και επαγγελματικό δημοψήφισμα, στο οποίο οι δικηγόροι με συντριπτικά ποσοστά είχαν ταχθεί κατά, ενώ το θέμα αυτό είχε πυροδοτήσει αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό.

Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου δηλώνει τις προθέσεις του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, o οποίος προφανώς δεν επιθυμεί τη διατήρηση ανοικτών μετώπων με τους δικηγόρους, ενώ άγνωστο παραμένει, αν θα επανέλθουν ή όχι προς κατάθεση, άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου που αποσύρεται, οι οποίες αφορούν το τεκμήριο αθωότητας και τις ρυθμίσεις εκείνες για μειώσεις ποινών στις περιπτώσεις που έχει παραβιαστεί.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Καρυστιανού: «Το όνειρο μου είναι βρεθώ σε debate με τον κ. Μητσοτάκη»

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να βρεθεί σε debate με

Στ. Κούλογλου: «Για την Καρυστιανού ισχύει φράση εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος»

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε τη δημόσια παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού χρησιμοποιώντας τη

Α. Κανάκης: «Τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα απ’ ότι τα αφήσαμε»

Ο Αντώνης Κανάκης θυμήθηκε να «αγανακτήσει» τώρα, χρόνια μετά την εποχή που