Απροσδόκητα “χαλαρή” η νομισματική στάση της BOK

2 λεπτά ανάγνωση
13 Ιανουαρίου 2017

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας, άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 1,25% για έβδομο συνεχόμενο μήνα. Επιπλέον, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα διατηρηθεί καθώς η ασθενής ανάπτυξη δεν αναμένεται να αποτελέσει παράγοντα αύξησης του πληθωρισμού.

Η δήλωση ότι “διατηρεί τη στάση νομισματικής χαλάρωσης” ήταν κάτι καινούριο καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις, δεν υπήρχε σχετική δήλωση. Η BOK μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25% τον περασμένο Ιούνιο αλλά έκτοτε η οικονομία έχει επιβραδύνει εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των εξαγωγών. Για το 2017, η BOK εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 2,0%.

Το τρίτο τρίμηνο του 2016, η Νότια Κορέα σημείωση άνοδο του ΑΕΠ κάτα 2,6% χαμηλότερα από το 3,3% του δεύτερου τριμήνου, ενώ και για την ετήσια απόδοση της οικονομικής δραστηριότητας, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπάρξει χαμηλότερη ανάπτυξη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Done deal» η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ – Ενισχύονται οι δημοσιονομικοί φόβοι

H αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το πιο πιθανό

ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Μάϊο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ενισχύθηκε τον Μάιο και διαμορφώθηκε στις

Το Brent «σκαρφάλωσε» πάνω από τα $98 – Νέες ανησυχίες για πληθωρισμό και καύσιμα

Νέα ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το Brent