Απώλειες για brent και αργό

2 λεπτά ανάγνωση
12 Μαΐου 2015

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού στις αγορές της Ασίας, εν μέσω ανησυχιών για υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως μετά τη δήλωση του πρώην υπουργού Ενέργειας του Κατάρ ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν θα προχωρήσουν σε μονομερή μείωση της παραγωγής.

Κατά τις απογευματινές συναλλαγές στην Ασία, το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate, παράδοσης Ιουνίου, υποχώρησε κατά 4 σεντς στα 59,21 δολάρια, ενώ το μπρεντ, στα συμβόλαια Ιουνίου, υποχώρησε κατά 12 σεντς στα 64,79 δολάρια.

Ο Αμπντουλάχ αλ-Ατίγια, που ήταν επικεφαλής του χαρτοφυλακίου της ενέργειας για περίπου δύο δεκαετίες στο πλούσιο από πετρέλαιο Κατάρ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ΟΠΕΚ θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε δεσμευτική συμφωνία με τα μη μέλη του, προτού προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο με το βλέμμα σε Ιράν και Στενά του Ορμούζ

Ανοδικά κινήθηκαν για ακόμη μία συνεδρίαση οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Risk assets χρυσός και πετρέλαιο – Τί βλέπουν Jefferies, Citi και UBS

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς

Πετρέλαιο πάνω από τα $105 μετά το «όχι» Τραμπ στο Ιράν – Φόβοι για νέα ενεργειακή κρίση

Σε κατάσταση έντονης νευρικότητας εισήλθαν οι διεθνείς αγορές ενέργειας.