Άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου – Απόρριψη του αιτήματος για Καμμένο

2 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2015

Την άρση ασυλίας του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, αποφάσισε η Ολομέλεια με 195 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 2 παρών σε σύνολο 203 παρόντων βουλευτών.

Εναντίον του κυρίου Μιχαλολιάκου είχε σχηματιστεί δικογραφία για ομιλία του το 2011 προς ομοϊδεάτες του, σημεία της οποίας θεωρήθηκε από την εισαγγελία ότι παρακινούσαν σε βία εναντίον δημοσιογράφων. Υπέρ της άρσης ασυλίας είχε εισηγηθεί κατά συντριπτική πλειοψηφία των μελών της η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Αντίθετα, η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση της εισαγγελικής αρχής για άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, σχετικά με πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Κατά της άρσης ασυλίας του κυρίου Καμμένου τάχθηκαν 157 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν είκοσι ένας (21) και παρών δήλωσαν εικοσιπέντε (25). 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού