Άρση περιορισμών για νέες καταθέσεις

2 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουλίου 2016

Την εξαίρεση των νέων καταθέσεων από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων θα αφορά κατά κύριο λόγο η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls που αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Το θέμα εξετάζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει στα χέρια του την θετική εισήγηση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ πράσινο φως έχει δώσει και η Κομισιόν.

Με τις προωθούμενες αλλαγές κάθε ευρώ εκτός τραπεζικού συστήματος, το οποίο θα επιστρέψει στις τράπεζες, θα είναι ελεύθερο να μετακινείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Η απελευθέρωση δεν θα αφορά νέες καταθέσεις που προέρχονται από μισθοδοσία ή συντάξεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βουλαρίνος για πόθεν έσχες Ανδρουλάκη: «Όταν γίνει Πρωθυπουργός θα φέρει το εκατομμύριο πίσω στην Ελλάδα»

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τις συζητήσεις γύρω από το

Ν. Ανδρουλάκης για πόθεν έσχες: «Οι καταθέσεις μου στο εξωτερικό δεν συμπεριελήφθησαν λόγω αμέλειας του λογιστή»

Σε διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης προχώρησε

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική