Η Ν.Δ. δεν έχει ταξικό πρόσημο, η κοινωνική πολιτική αλληλεγγύης πρέπει να ξεκινά από τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και να μην εξαντλείται στα επιδόματα, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στις επενδύσεις, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως “οι ιδιωτικές επενδύσεις ειναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Οι ιδιωτικές επενδύσεις ο μόνος τρόπος για αποκλιμάκωση της ανεργίας. Τι θα κάνουμε εμείς διαφορετικό: Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα έιναι αφοσιωμένη στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων. Δε θα ανεχθώ αποκλιση από αυτό τον κεντρικό στόχο. Αλλά η κυβέρνηση θα εκπέμπει συνολικά το μήνυμα ότι η Ελλάδα χώρα φιλική σε ξένες και εγχώριες επενδύσεις. Μείωση της φορολογίας σε επενδύσεις στο 20% για δύο χρόνια, μείωση φορολογίας σε μερίσματα και σταθερό φορολογικό σύστημα”.

Ωστόσο πρόσθεσε πως “αν δε λυθούν τα προβλήματα του τραπεζικού συστηματος οι επενδύσεις από μόνες τους δε μπορουν να λύσουν το πρόβλημα. Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα τις ιδιωτικές επενδύσεις. Εγώ δε φοράω μία το κουστούμι του επενδυτή και μία το αμπέχονο του διαδηλωτή. Από περυσι εχω προσδιορίσει ισόποσες περικοπες δαπανών ώστε το αποτύπωμα να είναι ισόποσο και να πείσουμε τους εταίρους”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις μνημονιακές πολιτικές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως “το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα, στη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων και σε πρωτογενή μέχρι το 2022. Εγώ θα διεκδικήσω και θα πετύχω μειωση των πρωτογενών γιατί θα προτείνω στους εταίρους πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Θα πείσουμε τους εταιρους ότι αυτή είναι μία σωστή στρατηγική. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ και φέρει την υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου και από αυτό πρέπει να ξεφύγουμε για να μειώσουμε περισσότερο τους φορολογικούς συντελεστές”.

“Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο και η αλληλεγγύη αποτελεί προϋπόθεση για μια συνεκτική κοινωνία. Για εμάς μία πολιτική αλληλεγγύης είναι πάνω από όλα η δημιουργία θέσεων εργασίας, δεν είναι τα επιδόματα που κάποια στιγμή θα τελειώσουν. Να δημιουργήσουμε νεες δουλειές μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, Αυτό σημαίνει σήμερα κοινωνική πολιτική. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήταν δημιουργημα της ΝΔ”, προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι κανείς επενδυτής δεν θα βάλλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του. «Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας για να προσφέρουμε υψηλή και ποιοτική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί το περιβάλλον από αυτές τις δραστηριότητες. «Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα», κατέληξε.

Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».

Είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Facebook Comments