“Εξαιρετικά δύσκολη η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εντός του φθινοπώρου όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός από το υπουργικό σύμβουλιο. Αρκετά αισιόδοξο σενάριο είναι η αξιολόγηση να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που επιθυμούν η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Πιθανότερο σενάριο ωστόσο φαίνεται να είναι ο Φεβρουάριος του 2018, μαζί με την κρίσιμη αξιολόγηση του προγράμματος από το ΔΝΤ.”

“Οι τράπεζες βρίσκονται μεταξύ …Σκύλλας και Χάρυβδης, καθώς υπάρχει και νέα διελκυστίνδα μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων της ποιότητας ενεργητικού (AQRs) των ελληνικών τραπεζών.”

“Υπάρχουν ακόμη πολλοί συνεπείς φορολογούμενοι που πληρώνουν τους φόρους τους για να είναι εντάξει με τον εαυτό τους, τη συνείδησή τους και το κράτος. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος συχνά διαταράσσει την ηθική σχέση του πολίτη με αυτό, πολλώ δε μάλλον όταν ο τελευταίος δεν βλέπει ανταποδοτικότητα στους υψηλούς φόρους που πληρώνει από το υστέρημά του…”

Facebook Comments