Μια ανασκόπηση θέλω να κάνω.  

Στόχος μου, να καταδείξω ότι το δημοσκοπικό 16% που φέρεται να λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει!

Τρεις μέρες μετά το ναυάγιο, ο θρασύτατος κι εριστικός Κουρουμπλής επιστρέφει από το Λονδίνο και όχι μόνο τους προτρέπει να κολυμπήσουν αλλά απορεί με τους Αθηναίους που διστάζουν να κάνουν μπάνιο στην παραλιακή! “Γιατί να μην κάνουν;” τόλμησε να κραυγάσει ο προκλητικός καρεκλοκένταυρος εκπλήσσοντας ακόμα και τους ομόσταυλους διανοούμενους!

Την ίδια μέρα, ο οικολόγος – στενός φίλος των δελφινιών και των μπαμπουίνωνΤσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, κατηγόρησε “την κοινωνία ολόκληρη και τις πολυεθνικές που βασίζονται στο πετρέλαιο και δεν επιτρέπουν τις επενδύσεις σε άλλες μορφές ενέργειες”. 

Κι έχει δίκιο ο άνθρωπος. Αν κοιτάξετε στο διπλανό πλανήτη, θα δείτε ότι οι άνθρωποι εκεί – λόγω απουσίας πετρελαίου – βρήκαν άλλες ενεργειακές λύσεις που δεν μολύνουν το περιβάλλον!

Την ίδια εβδομάδα, κι ενώ η πίσσα έχει αγκαλιάσει τις ακτές της Αττικής, ο αστείος λεβεντόμαγκας με τη φωνή του Ντέιβιντ Μπέγκαμ, νυν βουλευτής του Καμμένου και γυρολόγος όλων των κομμάτων Παπαχριστόπουλος, εκμεταλλεύεται το προνόμιο που κακώς του παρείχε μια δυστυχής ομάδα του ελληνικού λαού, και από το βήμα της Βουλής, μάς ενημερώνει ότι το πρωί έκανε μπάνιο στη Βούλα χωρίς να δει καμιά κηλίδα!

Το αστείο είναι ότι αμέσως μετά, σπεύδει να δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, με μαύρο πουκάμισο  και το μαλλί κάγκελο. Θέλοντας προφανώς να δικαιολογήσει το γελοίο θέαμα που παρουσίαζε, αποφάσισε να απολογηθεί. Και τι είπε ο αθεόφοβος; “Συγνώμη για την εμφάνιση αλλά ήρθα κατευθείαν… από τη Βουλή!” Φανταστείτε το σεβασμό που δείχνει στο ναό της Δημοκρατίας και στις ενδυματολογικές του απαιτήσεις…

Λίγη ώρα πριν, ο αρχηγός και σωτήρας του, Πάνος Καμμένος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις τεράστιες σακούλες από το Selfridges που τοποθέτησε λαίμαργα στην Jaguar της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, έδωσε την ευρηματική και αληθοφανή απόκριση: «Είχα πάει να αγοράσω μια barbie για την κόρη μου! (στο σημείο αυτό θέλω για άλλη μια φορά να συγχαρώ τους Έλληνες πατριώτες που έδωσαν την ψήφο τους στο χαρισματικό ηγέτη και υπουργό Πάνο Καμμένο! Τον τίμησαν, τους το ανταποδέσωσε!)

Ταυτόχρονα με την κηλίδα, άρχισε να «μαυρίζει» την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η υπόθεση της El Dorado Gold. «Στα τσακίδια!» της ευχήθηκε ο στενός φίλος και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Καρανίκας. Ο πρωθυπουργός όμως, παρά την ιδεολογική του ταύτιση και την αλληλεγγύη προς τον σύντροφό του, δεν ομονόησε! Και κάνοντας ακόμα μία κωλοτούμπα έσπευσε να δρομολογήσει την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών εντός τριημέρου. Την ημέρα όμως που έληγε το τελεσίγραφο της εταιρείας – οπότε και εκδόθηκαν οι απαιτούμενες άδειες- ο  Τσίπρας ψέλισε στην Κρήτη το εξής: «Δεν είμαστε γενικά υπέρ της επιχειρηματικότητας»!

Νομίζει ο κακομοίρης ότι υπάρχει καλή και κακή επιχειρηματικότητα. Δεν έχει καταλάβει ότι η πρώτη λέγεται απλά «επιχειρηματικότητα» και ότι η δεύτερη λέγεται «απάτη»!

Είναι προφανές ότι όλοι όσοι ανέφερα καθώς και οι συνάδελφοί τους δεν έχουν καμιά αξιοπιστία. Καμιά αξιοπρέπεια. Εξελέγησαν σηκώνοντας ένα αντιμνημονιακό μπαιράκι το οποίο υπέστηλαν αμέσως μόλις ανέλαβαν την εξουσία! Κι έκτοτε ψήφισαν «στα τέσσερα» άλλα δύο μνημόνια. Χωρίς ποτέ να απολογηθούν ούτε γι αυτά που έλεγαν ούτε γι αυτά που κάνουν.

Αυτό που με βασανίζει όμως είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που τους ψηφίζουν ακόμα. Και τους δίνουν ένα 16-20%. Η εξήγηση ότι αυτοί ανήκουν στο παλιό-βαθύ ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανοποιητική. Καταλαβαίνω γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να είναι «Πρασινοφρουρός», «Συνδικαλιστής» ή «Κηφήνας». Δεν μπορώ όμως να καταλάβω αυτόν που θέλει να επιβιώνει σαν πειραματόζωο της προπαγάνδας τους Τζανακόπουλου και του Παππά. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν που θέλει να παίζει το ρόλο του Βλάκα ή –ακόμα καλύτερα- το ρόλο του πτυελοδοχείου!

Δυστυχώς για όλους μας, και αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου. Με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει δημοσκοπικά πολύ πάνω από το 2% που του αρμόζει. Οι Έλληνες συνεχίζουν να μη βάζουν μυαλό. Συνεχίζουν να εμπιστεύονται και να ανέχονται τσαρλατάνους. Γι΄ αυτό κι έχουν την κυβέρνηση που τους αξίζει!

Facebook Comments